menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Friesland weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Friesland

Een kundige Mediator uit Friesland helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Friesland

U maakt gebruik van mediation wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen van kwaad tot erger gaan en er een rechter aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflictsituatie de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Mediation kiest u voor u allebei.

In een setting met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Uiteraard zorgt de mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een bepaald conflict nodig is. De goede wil van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een passende oplossing te komen. Het punt is, beide partijen moeten naar elkaar luisteren en zich in elkaars situatie inleven.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst ondertekend. In de mediationovereenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle gesprekken op vrijwillige basis gebeuren.

Zodra alle problemen boven water zijn en wellicht goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de mogelijke oplossingen. Vervolgens kan er in de afrondende fase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in een vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is besproken.

Een mediator uit Friesland kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • andere zakelijke conflicten
  • geschillen met overheidsinstanties
4.547
Klanten geholpen met mediators vergelijken
32.573
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Friesland

Arbeidsconflict in Friesland? Zakelijk mediation!

Conflicten van juridische aard liggen voor een ondernemer altijd op de loer. Misschien is er een vertrouwensbreuk tussen uw zakenpartner en u ontstaan? U heeft een dispuut met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u een probleem met een werknemer heeft.

De stap naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste zet is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief voorbij is. Een stap naar de rechtbank is dan wellicht een te grote stap als het om een klant gaat die u niet wilt missen. En een medewerker waarmee u in een conflictsituatie zit, kan het u en uw bedrijf nog flink lastig maken.

U zult het wellicht niet altijd zo zien, maar voor bijna alle conflictsituaties is een oplossing te verzinnen. Het probleem is vaak dat het conflict te hoog is opgelopen en beide partijen te eigenwijs zijn om nog enige toegeving te doen. Om wel tot een oplossing te komen zonder interventie van de rechtbank, kunt u denken aan een mediator.

Bent u gewikkeld in een juridisch conflict, en ziet u de gang naar de rechter als een te grote stap? Dan kunt u een mediator om hulp vragen. U heeft een onderneming in Friesland dan bent u hier op de juiste plek. Zodra u uw gegevens hier invult krijgt u snel prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Friesland.

mac
mac
img

Ik ben Dominick de Klerk, regiomanager in Friesland. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Friesland.

Zoekt u professionele mediators regio Friesland?

Met mediation hoeft u niet naar de rechtbank te gaan. Misschien wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u in uw gelijk staat, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de betrokken partijen is kapot en moeizaam te herstellen. De gevolgen kunnen dan enorm zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op zakelijk gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

De verliezer dient bij een gerechtelijke uitspraak ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. Beide partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Wanneer de betrokken partijen tot een goede oplossing komen, is dat voornamelijk te danken aan intenties en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Welk conflict u ook heeft, er is altijd een kans om dit met mediation op te lossen. Zoekt u een mediator in Friesland? Laat hier diverse prijsopgaven naar u toesturen van verschillende professionele mediators uit Friesland en uw conflict behoort wellicht spoedig al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Friesland te zeggen hebben!

img

Martien Albers

Ik had haast bij het vinden van een Mediator. Een goede vriendin adviseerde Professionals Friesland en ik ben haar enorm dankbaar. Door het eenvoudige formulier en de snelle reactie was de juiste partner zo gevonden. Thanks Professionals Friesland!

img

Anje Struijk

Vooral het grote aanbod van verschillende mediators sprak mij aan. Er werd goed geluisterd naar mijn probleem en hier werd een oplossing voor gecontacteerd. 10/10.

Professionals uit andere branches in Friesland

Let's Talk

Bij Professionals Friesland staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier